Lydighedshold

Østsjællands Politihundeforening

 

Lydighedstræning for hundens og familiens skyld.

 

Nyt hold starter ??

Første er en teoriaften uden hund

 

Kurset forløber over 7 gange, onsdage

 

 Prisen for det samlede kursus, inkl. kursusbevis, er 500 kr.

første gang uden hund

 

Tilmelding til Jens Sørensen på

tlf. 5181 1913

eller email: lydighed@dphf.dk

 

 

Medbring venligst gyldig vaccinationsattest og forsikring.

 

 

 

 

Hvorfor lydighedstræning?

Hunde har – foruden mad, frisk luft og motion – brug for opmærksomhed. Den nemmeste måde at opfylde dette behov på, er igennem opdragelse. Hunden elsker at løse opgaver, og den vil gøre alt for sin fører, så den får ros.

 

 

Hunde er flokdyr. Det betyder, at de altid vil vælge en flokfører. Det er ejeren af hunden, der skal overtage denne rolle efter hunde-moderen.

Der skal stilles retningslinier for hunden. Hvad må den og hvad må den ikke? Hvis hunden ikke kender spillets regler, bliver den forvirret og ved ikke hvad der forventes af den. Dressur er samarbejde – ikke tvekamp. Begge skal arbejde, men en skal bestemme. Sørg for at det bliver dig Den vigtigste regel i hundeopdragelse er konsekvens. Har man en gang sagt nej, skal det holdes i hævd – roligt men bestemt. Når så hunden gør det rigtige, skal den have overstrømmende ros. Hvis ejeren ikke er konsekvent, overtager hunden rollen som flokfører. En lydig hund skal være glad og harmonisk.

Vi ser der som en fornem opgave, at kunne give råd og den vejledning, der gør, at hunden bliver glad og velopdragen, så den fungerer godt i familien.

Politihundeforeningen vil gerne hjælpe med til, at der bliver flere af den salgs hunde.

 

 

 

Lydighedskursus er for alle (dog ikke muskelhunde)

Hunde i alle aldre, størrelser og afstamning kan deltage – også blandingshunde. Særlig hold for brugshunde med henblik på eventuel forsættelse.

 

 

Hundens alder har ingen betydning. En ældre hund har måske fået nogle særheder, men den bliver aldrig for gammel til at lære noget.

 

 

 

Specielt hvalpehold

Med hensyn til hvalpe, skal de være mindst 12 uger. For dem har vi et spændende program, der tager specielt hensyn til deres unge alder. De har selvfølgelig frikvarter, så de har mulighed for at lege med hvalpe på deres egen alder.

 

 

Den selvstændige hund

Hvis man har en hund der er meget svær at styre, vælger mange at blive hjemme med problemerne. Det er der ingen grund til. Der er netop gode muligheder for at få specielle råd i den forbindelse, så lad ikke dette være grunden til at blive hjemme.

 

 

Holdenes sammensætning

Deltagerne bliver delt op efter hundenes størrelse, alder og temperament, med max. 8 på hvert hold.

 

 

Kurset omfatter bl.a.:

Linieføring og fri ved fod:

Hunden lærer at gå ved siden af føreren, uden at trække i linen. Når hunden kan gå pænt i line, tages denne bort, og hunden skal stadig gå pænt ved siden af føreren.

 

Apportering:

Hunden lærer at samle ting op og komme med dem – det kan være avisen, eller noget man har tabt.

 

Afdækning:

Det kan være en god ting at kunne bede hunden om at lægge sig ned og blive liggende – også selv om man går væk fra den.

 

Indkald:

Hunden lærer at komme når der bliver kaldt på den. Hvilket jo er ganske praktisk.

 

Og meget andet…

Der vil desuden blive arbejdet med hundens sociale adfærd og med at læse sin hund. Der vil være mulighed for at træne halsgivning på kommando, spring og næsearbejde, eller andre ting efter deltagernes ønske. '

 

Forsætte med hundesporten?

Efter kurset vil de hunde/hundefører, som egner sig og har vist interesse for hundesporten kunne få tilbud om videregående træning inden for ”politihundesporten” I politihundesporten trænes med DKK-stambogførte brugshunderacer, oversigt over hvilke racer der er godkendt kan ses på foreningens hjemmeside. Efter lydigheds kursets afslutning vil instruktører sammen med foreningens bestyrelse vurdere de hundeførere der har ønsket at forsætte med hundesporten. Herefter bliver hundeføreren indkaldt til en brugshunde test, falder den positivt ud kobles hundeføreren op på et af træningsholdende.